Drakabäckens Turistgård

Frukosthotell i Bergslagen

Vi erbjuder prisvärd övernattning på charmigt familjehotell i Guldsmedshyttan, 15 km norr om Lindesberg. Bekvämt beläget vid Riksväg 50, men ändå lugnt och skönt.

E-post: kontakt@drakabacken.se


Spännande övernattning i Bergslagen

Hotellet är inrymt i Guldsmedshytte Bruks gamla disponentbostad från början av 1900-talet som har återfått en inredning som minner om dess glansdagar, men med nya och sköna sängar och andra moderna bekvämligheter. För övernattning finns fyra stora rum med dusch och toalett, tre med enklare standard och en nyrenoverad självhushållslägenhet i ett gårdshus.

Linde

Vy från verandan

Frukostvy. Sjön Råsvalen bjuder vilsam utsikt och sköna bad och närmsta granne är den nyrenoverade kyrkan.


Trakten omkring bär spännande spår från bergshanteringens storhetstid och nya arkeologiska utgrävningar visar att platsen varit bebodd ända sedan vikingatiden Den välbevarade Löa hytta visar processerna vid järnframställning. Kring det omtyckta utflyktsmålet Gamla Silvergruvan vittnar varphögarna om intensiv malmbrytning. De metallurgiska anorna daterar ända tillbaka till Gustav Vasa, som haft en kronohytta där man tillverkade såväl kanoner som kulor för den svenska krigsmaktens räkning. Idag förvaltas arvet av Guldsmedshytte Bruk med ett stort modernt gjuteri och mekanisk verkstad, men med fredligare produkter i sin linje. Till den nya tiden hör också ishall, ICA, Statoil, ATG-kiosk och pizzeria, allt inom några minuters promenad från hotellet.

 

Välkommen hit!   Få har ångrat sig!


Telefon: 0581-415 00     Fax: 0581-415 75     E-post:kontakt@drakabacken.se
 

Drakabäckens Turistgård Bergsgården

711 78 GULDSMEDSHYTTAN